RSS
 

Palacsinta, liszt és cukor nélkül

13 jan

Habkönnyű palacsinta REG-ENOR-osan…

Hozzávalók:
– 25 dkg zabpehely
– 1 teáskanál sütőpor
– 3 tojás
– 3 evőkanál olvasztott zsír
– 4 dl gabonatej
– édesítőszer (ízlés szerinti mennyiség)

Elkészítés:
A zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, a zsírt hozzáadjuk, majd felöntjük a gabonatejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet és a sütőport. Fél órán át pihentetjük a tésztát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a palacsintához adjuk. Tetszés szerint ízesíthetjük fahéjjal, citromreszelékkel a tésztát. Zsírozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.

 

Tags:

Leave a Reply