RSS
 

Túrófánk – golyó

25 nov

Hozzávalók
25 dkg túró
5-6 ek cukor
1 tojás
1/2 cs. sütőpor
4-5 ek liszt
reszelt citromhéj
olaj a sütéshez

A túrót a cukorral elkeverte egy villával, így a túrót is összetörtem. Hozzákevertem a tojást, a reszelt citromhéjat, és végül a sütőporos lisztet. Nekem 5 ek liszttel olyan állagú lett, hogy vizes kézzel golyókat tudtam formálni.

Ha ennél lazább, szaggassuk teáskanállal az olajba, bár ez esetben a golyók nem feltétlenül lesznek golyók :) Tehát a kész masszából nedves kézzel golyókat készítünk, és bő, forró olajban pirosra sütjük. Porcukorral, fahéjas porcukorral, de akár lekvárral is tálalhatjuk. Szerintem bátran duplázzátok meg az adagot!

 

Leave a Reply