RSS
 

Hamis rafaello – golyó

25 nov

Hozzávalók
1 cs. kókusz ízű pudingpor
3 dl tej
5-7 ek cukor
1 tubus sűrített tej
20 dkg kókuszreszelék
10-15 dkg darált keksz
4-5 ek tejpor
(egész, blansírozott mandula a közepébe)

A pudingport 5 ek cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük melegedni, majd hozzáöntjük a pudingport, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket (egy keveset hagyjunk a végére meghempergetni a golyókat), a tejport, a darált kekszet, és a sűrített tejet. Kóstoljuk meg, ha szükséges, tegyünk még hozzá porcukrot. (Ha lágy, mehet még bele kevés darált keksz.) Golyókat formálunk nedves kézzel, közepükbe mandulát nyomunk (a képen mandula nélküli golyók vannak, és higgyétek el, anélkül is csúcsszuper), és kókuszreszelékben meghempergetjük.

 

Leave a Reply