RSS
 

Epres ricottás – golyó

25 nov

Hozzávalók
15 dkg eper
10 dkg ricotta
2-3 ek (barna)porcukor
darált keksz
(vagy őrölt zabpehely és keksz keveréke)

Az epret darabold fel, és tedd egy sűrű szövésű szitába. Egy villa vagy kanál segítségével nyomkodd ki a levét. Ez azért kell, mert különben rengeteg kekszet fog felvenni a massza, azt pedig nyilván nem akarjuk. Ha kinyomkodtuk, az epret tegyük egy tálba, szórjuk rá a cukrot, adjuk hozzá a ricottát, és villával alaposan dolgozzuk el. Ha kész, mehet  hozzá a darált keksz (én kevés őrölt zabpelyhet is tettem bele), annyi, amennyivel egy jól dolgozható masszát kapunk. Vizes kézzel golyókat gyúrunk belőle, amiket kakaóporban meghempergetünk. Fincsi, gyors.

 
 

Leave a Reply