RSS
 

Almás pite – golyó

25 nov

Hozzávalók
30 dkg hámozott, kimagozott alma
citromlé
1 tk vanília aroma
2 tk fahéj
0,5 csomag vaníliás pudingpor
kb. 0,5 dl víz
kb. 20 dkg darált keksz
(használhattok zabpelyhet is akár)
10 dkg porcukor
darált keksz a forgatáshoz

A meghámozott, kimagozott almát lereszeljük, és a cukorral, kevés citromlével, a vaníliaaromával és a fahéjjal puhára pároljuk. A vízzel a pudingport csomómentesre keverjük, hozzáadjuk az almához, és gyors mozdulatokkal elkeverjük, besűrítjük. (Puding nélkül is szuperül működik a recept, ez csak egy kis plusz hozzá.) Ha kész, félrehúzzuk a tűzről.

Kissé hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a porcukrot, és annyi darált kekszet, amennyivel egy szép gombóccá összeáll a “tésztánk”. Ezután kedvünk szerinti méretű golyókat formálunk, és darált kekszben (vagy kakaóporban, fahéjas porcukorban) meghempergetjük őket.

 

Leave a Reply