RSS
 

Archive for június, 2013

Olasz csokoládéfagylalt házilag

22 jún

Egy recept, amihez nem kell konyhatündérnek lenni, sőt akár hétvégi programként a gyerekeket is bevonhatjuk a készítésbe. Az eredmény: elképesztő ízek és egy csokoládéfagyi, ami mindenkit levesz a lábáról.

Hozzávalók:
– 380 ml tej
– 150 ml tejszín
– 50 g barna cukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 20 g holland kakaópor
– 100 g jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé

Egy lábosban vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, egy másikban pedig kezdjünk el melegíteni a tejet. Amikor elkezd forrni, tegyük bele a kakaóport, a cukrokat, és lassú tűzön kevergessük, majd finoman adagoljuk hozzá a felolvasztott csokoládét. Az alapmassza kész, így akár meg is állhatunk, és műanyag edénybe öntve, a mélyhűtőben lefagyasztjuk a fagylaltot. Ha félóránként átkeverjük a masszát, sokkal krémesebb lesz a végeredmény.

És hogy lehet tovább finomítani a receptet? Hűtsük le a masszát, majd az első keverés alkalmával rakjunk bele reszelt csokoládét, aprított mogyorót vagy apró kekszdarabokat. A recept fehér- és tejcsokoládéval is elkészíthető, sőt akár csilissel is, ha valaki a csípősebb fagyikat kedvelné.

Az olasz konyha titka: “..a fagylaltot a megfelelő ízhatás érdekében türelemmel és teljes szívvel főzzük..”

Forrás: gelatoincasa.org

 
No Comments

Posted in Fincsi