RSS
 

Archive for május, 2013

Ajvármártásos hús

10 máj

Hozzávalók:
– 10 dkg sültölt szalonna
– 2 g fokhagyma
– 1 csomag újhagyma
– 75 dkg sertéscomb csíkokra vágva
– 1 dl vörös bor
– 15 dkg füstölt sajt
– 2 dl ajvár
– 2 dl tejszín

Elkészítés:
A szalonnát kisütjük, a pörcöt kivesszük. A zsíron megpirítjuk az új hagymát és a fokhagymát, majd ezt is kivesszük és félretesszük. Megsütjük a húscsíkokat. Mikor kívülről kapott egy kérget ráöntjük a vörösbort. Lefedjük és kb 25 perc alatt puhára pároljuk. Közben összekeverjük a reszelt sajtot, az ajvárt és a tejszínt, s mikor megpuhult a hús ráöntjük. Végül kicsit összeforraljuk.

 
No Comments

Posted in Főétel

 

Intelligens krémes

10 máj

Hozzávalók:
– 8 tojás
– 30 dkg cukor
– 5 csomag vaniliás cukor
– 15 dkg margarin
– 1 liter tej
– 9 evőkanál liszt

Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, közben a margarint is belekeverjük. Majd mehet bele a tej, a liszt, a tojások habja. Vajazott, morzsázott tepsibe öntjük, 15 percig erős lángon, 15 percig kislángon sütjük.