RSS
 

Archive for szeptember, 2012

Túró rudi jégkrém – a pöttyös az igazi

04 szept

Szerintetek is a pöttyös az igazi? Gondoltatok arra, hogy milyen lehet a túró rudi jégkrém változatban? Megmutatjuk, hogy készíthetitek el házilag. Ráadásul ez a jégkrém nem csak pöttyös, hanem duplán csokis, így extra élvezetet nyújt! A “csomagolás” is ehető. ( Szabó Emőke receptje a Balhétterem blogon )

Hozzávalók:

– 25 dkg túró
– 2,5 evőkanál tejföl
– 2 evőkanál porcukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– reszelt citromhéj
– 2 dl habtejszín

Bevonáshoz

– 15 dkg étcsokoládé
– 5 dkg kakaóvaj
– 15 dkg fehér csokoládé
– 2 dkg kakaóvaj

Pöttyök

– fehércsokoládé
– késhegynyi piros ételfesték (például wilton)
– aki nem használ mesterséges ételszínezéket, használjon darált liofilizált epret, málnát, ribizlit

A megadott mennyiség 4 kicsi és 2 nagy jégkrémhez elég.

A túrót, tejfölt, cukrokat, citromhéjat késes darálóba tesszük és összedaráljuk. Tetszés szerint ízesíthetjük. A tejszínt habbá verjük és a túrókrémhez keverjük. Beletöltjük a jégkrémformákba és kifagyasztjuk. Vegyünk elő 2 bögrét, a két csokoládéréteg elkészítéséhez.

Étcsokiburok elkészítése:
Megolvasztunk 15 dkg étcsokoládét és 5 dkg kakaóvajat. Összekeverjük és gyors mozdulattal megmártogatjuk a jégkrémeket. A csoki szinte azonnal dermed. Tegyük vissza a mélyhűtőbe. Kakaóvaj hiányában is elkészíthető, akkor vastagabb csokiréteget kapunk.

Fehér csokoládé burok elkészítése:
Megolvasztunk 15 dkg fehér csokoládét és 2 dkg kakaóvajat. Összekeverjük és gyors mozdulattal megmártogatjuk a jégkrémet. Tegyük vissza a mélyhűtőbe. Ugyanúgy kakaóvaj hiányában ez is elkészíthető, akkor vastagabb csokiréteget kapunk.

Így kialakult a két csokiréteg. Az olvasztott fehér csokoládéból vegyünk ki kb. 2-3 evőkanálnyit. Arra figyeljünk, hogy folyós állagú legyen a csoki. Keverjük bele az ételfestéket. Tegyük egy zacskóba, vágjuk ki a végét és pöttyözzünk ügyesen. :) Tegyük vissza a jégkrémet a mélyhűtőbe néhány percre, és utána fogyaszthatjuk is.

Forrás: balhetterem.blogspot.com