RSS
 

Archive for január, 2011

Lencse saláta

01 jan

Hozzávalók:
– 30 dkg lencse
– 1 db babérlevél
– 1⁄2 db citrom (csak a héja)
– 2 evőkanál olaj
– 5 cl ecet (10 %-os)
– 5 dkg kristálycukor
– 15 dkg hagyma (lila)
– 1⁄2 csomag hagyma (metélő)
– izlés szerint
– izlés szerint bors (őrölt)

A kiválogatott lencsét előző este hideg vízbe áztatom. Másnap babérlevéllel és reszelt citromhéjjal kevés sós vízben puhára főzőm, majd kihűtöm.
Salátalét készítek olajjal, ecettel, cukorral, törött borssal, és karikákra vágott, forrázott lila hagymával, majd hozzáadom a leszűrt lencsét. Hűtőszekrényben több órán keresztül érlelem.

Tálaláskor megszórom finomra vágott metélőhagymával.