RSS
 

Archive for augusztus, 2010

Mexikói Chilis Bab

27 aug

Hozzávalók: ( 2 személyre )
– 1 fej vöröshagyma
– 40 dkg ( pulyka vagy marha ) darálthús
– 1 doboz mexikói (csipős) szószos- vörösbab vagy vörösbabos-kukoricás konzerv (Bonduelle)
– 1 doboz fehérbab konzerv (Bonduelle)
– 1 doboz morzsolt kukorica konzerv (Bonduelle)
– 1 db Mexikói Chilis Bab alap ( Knorr / Maggi )
– ízlés szerint só, bors, paprika
– kevés olaj

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy mélyebb lábasba kevés olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat üvegesre dinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, esetleg paprikát szórunk rá és addig kevergetjük, amíg a hús meg és át nem sül, azaz ki nem fehéredik. (Ha szükséges akkor kevés! vizet önthetünk alá.) Hozzáadjuk szószostól a vörösbabot és a lé nélkül a fehérbabot, a morzsolt kukoricat és végül belekerül a Mexikói Chilis Bab alap, majd az egészet jól elkeverjük és összeforraljuk. Fontos, hogy ne legyen túl híg a lé! Én szeretem ha megáll benne a kanál.
A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chilivel, sóval, borssal.

Tálalás:
Tejföllel, szeletelt főtt tojással és reszelt sajttal kreatívan.. forró(n) szeretettel tálaljuk. =)

Elkészítési idő:
45 perc