tee-LÁ-too-MÁS
30jan/100

Hahóóesééés

Ki hóesésben álmatlan, biz maradhat Ő ma rajztalan!

23jan/100

Pacifej vagyis inkább a környezete

Most szombat reggel nem volt sok energiám felkelni, de erőt vettem magamon és 10 perccel kezdés előtt megérkeztem az Alkotás utcába..

A mai téma egy kicsit bonyolódott ugyan, de mégis hasonlított, alapozott az eddig megfigyeltekre. Meglátjuk! Mondtam magamban amikor Gergő elhelyezte a pacifejet a kompozíció közepén.

Volt pillanat amikor legszivesebben kiszaladtam volna a világból, de segítőm és mentorom tarotta bennem a lelket apró dícséreteivel, persye közben sűrűn emlegetve az éppen aktuális javítnadó hibákatt.

Ez lett az eredmény! Messze a tökéletestől, de ennek is van valami bája.

16jan/100

Második

a

 

14jan/100

Ülések

A Kecskemét-Budapest vonaton közel másfél órájában, az Apukámtól kapott A3-s tömböt avattam fel a szembenlévő két ülést. Érdekes dolgok jöttek ki rajzolás közben, és tanulságokkal is járt a dolog, de élveztem csinálni.. =)

9jan/100

Az első…

A választás számos email elküldése és egy kedves hangú hölggyel tett telefonos egyeztetés után a Budai Rajziskolára esett.

Jól megközelíthető hely, szimpatikus környék, az épületnek már kivülről is - maximálisan jó értelemben - illata van.

Belül zökkenő mentes, gyors ügyintézés, kedves mosollyal fűszerezve. Minden amivel egy bizonytalan kezű kezdőt érdemes fogadni.

Egy csendélet lett a kezdő feladat. Fel lehet mlrni rajta, hogy hányadán állok a papírral és a ceruzával.

Az eredményről - még mielőtt egyáltalán belekezdtem volna - azt gondoltam, hogy talán "soha" senkinek nem fogom megmutatni. Aztán addig nézegettem a rajzolás három órája alatt, hogy meggondoltam magam. Nagyon jól tudom, hogy rengeteget kell még tanulnom. Azonban valahol el kell kezdeni.

Az arányokkal és a párhuzamosokkal még sok dolgom lesz ez jól látszik, de már most van benne valami ami mélyen megfogott. Sokat segít az is, hogy a többiek - általában fiatlabbak, mint én - sokkal ügyesebbek nálam. Valószínűleg régóta járnak már ide, és ennek a hatása meg is látszik a munkájukon.

1jan/100

..új nap, új kihívás..

Idén végre megszületett a végső elhatározás.
Nincs visszaút, nincs kifogás! A tettek mezejére kell lépnem és pont!

"Gondolkodás a tett halála..", régen sokat emlegettem ezt magamban és annó voltak is ennek szép eredményei.
Nem lesz ez másként most sem!

Rajzolni fogok. Megtanulom hogyan kell nézni és látni, majd felmérni és ábrázolni.