tee-LÁ-too-MÁS
31dec/120

Boldog Új Évet!

Baghdadban nem voltam eleg eros meg rajzolni is...

17jan/120

Kezdjunk el foglalkozni az arcokkal

Ismet egy uj dologgal ismerkedek, ez pedig az emberi arc rajozlasa. Nem mondnam, h rossz lett igy elsore, de azert meg van hova jo sokat fejlodni! =)

31dec/110

Boldog Uj Evet!

A jelexerint nem sokat rajzoltam 2011-ben, legalabbis nem volt annyira jo egyik alkotasom sem, h erdemes legyen ide feltennem...

31dec/100

Boldog Új Évet!

Remélem a 2011-es év még eredményesebbre sikerül, mint a 2010-es kreatív téren legalább annyira, mint az élet más területein.

18szept/100

Kockológia V.

Ismét rajzolós szombat délelőttök jönnek! =)

Sajnos a nyár eleji fogadalmamnak nem tettem eleget és nem rajzolgattam a napsütötte hónapokban azonban "..ami késik, nem jön korán.." alapon előttem az élet. A mostani új lendületemmel komolyabb fejlődésnek nézhatünk elébe.

Ezt a félévet egy új mentorral kezdtem, Kiss Gergellyel, aki nem rest beülni egy-egy rajz mögé és halk, de nagyon konkrét és segítő tanácsokkal lát el mindenkit.

23júl/103

Reggeli gyümölcskoktél

Már elég régen nem volt a kezemben ceruza, pedig nyár elején ennél aktívabb rajzos tevékenységet terveztem, de ez még most sem veszett fejsze nyele! Szóval már éppen elkezdtett hiányozni a kreatív alkotás mikor is szombaton vettem magamnak gyümölcsöket..

..és még mielőtt nekiláthattam volna eszembe jutott, hogy egy korábban látott kép alapján akár ügyesen meg is örökíthetném a reggelimet igaz nem éppen papír-ceruza alapon, de gondoltam indító lökésnek pont joh lesz..

..ez lett belőle.

Tanulságos az eset és az eredeti "cseppet" életlen fotóhoz képest "kicsit" agyon lett PS-olva szegény, de nekem bejön.

Filed under: fotózás, kreatív 3 Comments
28máj/100

Nyár előtt

Nyár előtt az utolsó rajz óra. Május végével véget érnek a rajzóráim. Sajnos nem volt olyan tanfolyam amilyet en szerettem volna. Olyan biztosan volt ami hasznos lett volna. Volt konkrét elképzelésem, de abban a témában vagy nem volt, vagy olyan volt ami számomra alkalmas lett volna. Pedig én mondtam, h bevállalós fiúcska vagyok..., de még így sem.

A kompozíció. Péter direkt az én kedvemért csinált egy kompozíciót ami önmagában nehéz és más is, mint az eddigiek, de valójában az eddig elsajátított tudásra alapul, azzal a kiegészítéssel, h itt már a lávány alapján is kell rajzolni. Az eredmény lentebb látható. Itétje meg mindenki maga, h mennyire sikerült..vagy nem.

22máj/100

Kockológia IV.

Ezalkalommal tömör téglatestek estek a ceruzáim áldozatául.
Ebben a kezdőnek az is érdekes, hogy vannak olyan élek amik ott vannak ugyan, de mégsem látjuk őket. Ez egy kicsit neheyíti adott esetben az alkotás, de gyakorlattal ezt is meg lehet tanulni.

Ma nem voltam valami szófogadó és türelmes sem. Alkottam a kis saját tempómban, néha-néha javítgattam itt-ott ha mégsem éretük jónak a dolgot. Aztán pedig próbáltam egy kicsit az árnyékokkal is játszani az érdekesség kedvéért.

Sok minden más mellett a homogén tónusozás még hagy kívánni valót maga után, így ez egy újabb mérföld kő előttem.

21máj/100

Kockológia III.

Továbbra is az egymáson fekvő kockák és főleg a közöttük húzódó síkok bűvöletében telnek rajzos óráim. Sokféle felállásban, mindenféle kompozíciókban kerülnek elém ugyan, de számomra a fő hangsúly egyelőre a kockán van.

Alakul a dolog. Lassan, de biztosan kezdek ráérezni a dologra, azonban amikor a végén kihúzom rajzot, h a fontos vonalak jól látszódjanak akkor kiderül a turpisság..valójában egy egyenes vonalat sem tudok húzni. Azért én rendületlenül próbálkozom... 

15máj/100

Kockológia II.

Első körben sikerült elkövetni egy csomó bakit. Amit aztán lehetett szépen javítgatni, finomítgatni.
Pontosan ezért járok rajzolni, h fejlesszem ezirányú képességeimet.

A dolgok egymáshoz viszonyított aránya, az egymáson eltekeredve fekvő felületek aranyosan bonyolítják a dolgokat.

Azt kell mondjam ennek a kockológiás történetnek van egyfajta bája ami időnként magával ragadja az embert és elröpíti egy csendes távoli helyre ahol az alkotó és a kocka sajátosan bensőséges kapcsolatba kerülnek.

Variációk egy témára!